12 maj 2010

Mysigt kolonistugeområde...

I dag gick hundpromenaden till Smedby koloniområde. Jag älskar att gå runt där och se vad alla koloniägarna har gjort på sina lotter. Själva växtligheten är ju bara i startgroparna än så länge men man kan ändå se att många har varit där och sått och fixat till i sina land. Tyvärr så såg jag också tecken på skadegörelse på några stugor, där dörrar var uppbrutna och ett fönster krossat. Så  tråkigt att de inte kan få ha sina stugor och tillhörigheter i fred.  Området ligger ju på gångavstånd från vårt hem, så jag brukar gå dit med jämna mellanrum för att se förändringarna i växtligheten. Vissa har så himla fint och mysigt, med små uteplatser och någon barnfamilj hade även en liten lekstuga. Här kommer lite bilder:


Det finns en anslagstavla med regler och stadgar för koloniområdet uppsatt. Fanns också två platser som var till salu just nu. Om jag inte skulle bo i radhus skulle jag gärna ha en kolonilott.

                                                                                Önskar alla en skön långhelg.

                                                                                              Ha det bäst!

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Kolonilotter är så ofelbart helt underbara. Välskötta och fina små lotter, jag har alltid fascinerats av dem.
Fina bilder!
Agneta kram

Fröken Tindra sa...

Ja visst är det mysigt med koloniområden! Blev förälskad i en stuga härom året men fick ju komma ned på jorden igen. Tar ju inte ens hand om den trädgård jag har...
Hoppas att du kryat på dig!
Kram!

Britt sa...

Jag skulle också tänka mig en kolonilott om vi inte bodde i hus.

Alla verkar lägga ner otroligt mycket energi på den lilla ytan och det riktigt sprudlar om dessa områden.

Kram Britt

Anonym sa...

:-)Jepp!! Jag håller med!!
Mitt nästa projekt är en kolonostuga här i grannorådet! De påtar och fixar.... Så mycket energi och fridfullhet som läggs ner på de små täpporna är en fröjd att se!!
//B-1-an